PAPIRHUSET


PAPIRHUSET

Av og med: Tonje Sannes og Sindre Sannes

Målgruppe: 1-8 år Varighet: 20 min

Kommende forestillinger:

2021: 31 august og 1 september -Barnehageturne i Arendal

2021: 5 September kl 14.00 -Teateret i Kristiansand

Et svevende teppe. Planter som vokser frem fra en snødekt bakke. Et snurrende troll som vokser seg større og større. I møtet mellom et stort stykke papir og en dansende kropp skapes både gjenkjennelige situasjoner og abstrakte figurer.

Papirhuset er en visuell danseforestilling for barn. I stykket er det to utøvere. Sindre som er gitarist og Tonje som er dansekunstner. Sammen skaper de en fantasiverden av papir, lyd og bevegelse som barna kan leve seg inn i, betrakte og undre seg over. 
Forestillingen tar utgangspunkt i fire følelser (glede, sinne, sorg og frykt) som danseren utforsker gjennom møter med papirstykket. Fra det snurrende glade der papiret er en lekende partner- til det sinte trampende som krøller sammen papiret og tråkker på det. Det myke og såre litt triste- der krøllete papir brettes forsiktig ut. Og til slutt papirskulpturene, papirhuset – som man kan gjemme seg inni eller bak når man er litt redd.  Musikken skapes, spilles og taes opp underveis -og slik bygges det opp fire ulike lydbilder som er med på å understreke de ulike temaene. 

I møte med danseren vil papirets struktur endre seg gjennom forestillingen -og til slutt bli til noe annet enn det der var da barna kom inn i rommet. I disse møtene skapes abstrakte skulpturer og figurer av danseren sammen med papiret. Som en kontrast til det konkrete ønsker vi at de abstrakte formene og bevegelsene som oppstår skal gi plass for nysgjerrige betraktninger, fantasi og undring hos barna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s